Is jouw woning de plek waar je ieder avond thuiskomt, maar eigenlijk niet als een “thuis” aanvoelt? Dan is er werk aan de winkel! Een woning waar jij je niet thuis voelt is niet alleen erg vervelend, maar je kunt er op de langere termijn zelfs ongelukkig van worden. Tijd dus om wat te gaan veranderen in jouw woning.

Samen gaan wonen

Het komt maar al te vaak voor dat dit soort problemen ontstaan wanneer mensen gaan samenwonen. Vooral bij die situaties waarbij men bij hun partner intrek nemen, waar de complete woning dus al is ingericht. Aan het begin is alles leuk en aardig, maar wanneer de vlinders wat minder zijn geworden en het gewone leven volop in gang is. Dan begint men zich toch enorm te storen aan het gevoel zich niet thuis te voelen in de woning.

Dit is natuurlijk helemaal niet vreemd. Vooral niet wanneer de partner een hele andere smaak heeft qua kleuren en inrichting. Het is dan ook verstandig om jouw gevoel uit te spreken en aan te geven dat je graag veranderingen zou door willen voeren. Het is immers ook jou thuis geworden. Dit soort aanpassingen zijn vaak geen probleem, zal het wel voor grote problemen zorgen dan zou er toch water bij de wijn moeten. Het probleem van je niet thuis voelen ergens, zal namelijk alleen maar erger worden als er niets aan gedaan wordt.

Hoe je meer thuis voelen in de woning

Een nieuwe kleur op de muren en een andere vloer zijn natuurlijk aspecten in een woning waarbij je direct grote veranderingen ziet. Maar dit soort veranderingen zijn ook direct enorm groot, zowel qua verandering als het werk wat verzet dient te worden.

Gelukkig is het ook op een stuk gemakkelijkere manier om het gezellig te krijgen. Door bijvoorbeeld leuke woonaccessoires te gebruiken. Een aantal leuke planten doen vaak ook wonderen of een fijne stoel die precies bij jouw past. Door dit soort kleine dingen toe te voegen, zul je merken dat je al op een heel andere manier thuiskomt. Daarbij is het misschien ook een leuk idee om het buiten in de tuin of op het balkon, meer naar jouw wensen te maken.