Nog een klein stukje, Iets harder aantrekken, verdorie! Het past niet! Je hebt jezelf iets laten gaan en je favoriete broek past niet meer, wat nu? Buik vet is vervelend maar niet onoverkoombaar. Je kan nu beginnen met het terug werken naar je oude figuur die wel in je favoriete jeans paste. Ben je er klaar voor?

Alleen buikspier oefeningen of ook meer?

Sporten is niet het leukste wat er is, er zullen waarschijnlijk heel wat andere mensen op deze wereld zijn die sporten niet als favoriete hobby zien maar het is wel van belang om actiever te leven wanneer je die stomme buikvetten kwijt wil raken. Om te beginnen is het trainen van je buikspieren een goede optie om de spieren in elk geval sterker te maken maar om buik vet kwijt te raken zal je helaas niet alleen buikspier oefeningen moeten doen. Naast de buikspier oefeningen is het een aanrader om cardio te doen zoals hardlopen of fietsen. Cardio is namelijk een uitstekende manier om af te vallen daarnaast ook nog eens super handig om je conditie op pijl te brengen! Er zullen vast uitzonderingen zijn waarbij mensen afvallen met alleen buikspieroefeningen maar over het algemeen is cardio gewoon echt een must.

Ook voeding is erg belangrijk voor het verliezen van gewicht. Je zal namelijk geen verschil zien in je lichaam wanneer je iedere dag veel te veel lekkers en vettigheid eet. Sporten en voeding gaan in dat opzicht hand in hand en daarom moet je zorgen dat de calorie inname niet hoger ligt dan de verbranding van de calorieën. Het is echt niet zo dat je complete diëten moet volgen of ineens moet stoppen met eten maar kleine aanpassingen zoals het stoppen met drinken van frisdrank of het stoppen met overmatig snoepen kan al heel veel verschil maken.