Een kapper is vaak er duur en thuis je haar kleuren of bleken is vaak ook niet wenselijk voor de kwaliteit van je haar. Toch zijn er veel mensen die erg graag een wat lichtere haarkleur zouden willen hebben maar niet weten hoe ze dat verder moeten. Maar wist je dat je ook zonder al deze chemische middelen je haar lichter van kleur kan laten worden? Wanneer je graag een tintje lichter wil met betrekking tot je haarkleur maar eigenlijk geen chemicaliën wil gebruiken dan is dit artikel misschien wel wat voor jou!

Zoek de zon op!

De zon is voor veel dingen goed! Je krijgt bijvoorbeeld vitamine D van de zon en dit is erg belangrijk voor je gemoedstoestand. Ook krijgt je een mooi bruin tintje op je huid maar wist je dat je haar ook lichter word van het zitten in de zon? Deze manier om je haar lichter van kleur te maken is echter wel tijd rovend want dit gaat niet in een paar uurtjes, je zal echt voor langere tijd meerdere uren in de zon moeten doorbrengen.

Citroensap

De sap van de citroen werkt in feite als booster wanneer je in de zon je haar lichter wil laten kleuren. Om je haar te beschermen is het wel aangeraden de sap van de citroen aan te lengen met wat water. Wanneer je dit mengsel in je haar hebt gedaan borstel het dan eerst even goed door om er zeker van te zijn dat het overal gelijkmatig is verdeelt. Daarna kan je in de zon gaan zitten en zal je haar dus ook lichter kleuren. Wanneer je erg breekbaar, beschadigd of bros haar hebt is deze methode niet aan te raden omdat er zuren in de citroensap zitten die bij gezond haar weinig kwaad kunnen bij enkele keren gebruik maar bij beschadigd haar niet wenselijk zijn.