Veel mensen herkennen het vast, vooral wanneer er veel mondkapjes gedragen moeten worden word je huid een stuk slechter. Maar niet alleen door de mondkapjes kan je huid slechter worden want er zijn vele andere oorzaken waardoor je huid er slecht uit kan komen te zien. Niet alle factoren heb je invloed op helaas maar toch zijn er wel een aantal factoren waar je wel wat aan kan doen. Denk bij een van deze factoren maar eens aan voeding, door een verkeerd voedingspatroon kan je erg veel pukkels krijgen. Wanneer je bewuster en gezonder gaat eten zal je merken dat ook je huid hier veel baad bij heeft. Daarnaast is het drinken van water een must voor een mooie huid, zorg dus dat je ongeveer 2 liter water per dag drinkt.

Wanneer je al een slechte huid hebt is het ook van belang dat je deze goed verzorgt. Voor de make up gebruikende dames onder ons is het dus belangrijk dat je de make up goed verwijderd voor het slapen gaan. Dit kan je doen met reinigingsdoekjes, reinigingsmelk of andere make up verwijderaar. Ook je gezicht goed wassen met lauw warm water is handig om de overtollige chemicaliën te verwijderen.

Naast goede reiniging kan je maskers gebruiken en mee eters verwijderen. Mee eters zullen er namelijk voor zorgen dat je een pukkel krijgt en daarbij is het geen mooi gezicht om allemaal zwarte punten op je huid te hebben. Er zijn ook verschillende maskers die ervoor zorgen dat je mee eters gemakkelijk kan verwijderen of porie strips die dezelfde werking hebben als deze maskers. Daarnaast is het hydrateren ook een belangrijk aspect. Een goede dag en nacht crème doet wonderen voor de droge of futloze huid en je kan ermee het verouderingsproces van je huid remmen wat natuurlijk ook een fijne bijkomstigheid is.